Tuesday, February 11, 2014

გამომცხვარი ყაბაყი ბლოგემრიელისგან!

ინგრედიენტები: 

ყაბაყი  - 3 ცალი

ქამა სოკო - 300 გრ.

ყველი - 100 გრ.

ხახვი -1 ცალი

კვერცხი - 1 ცალი

ხორბლის ფქვილი - 1 სუფრის კოვზი



მომზადების წესი: ყაბაყს დავჭრით მსხვილ, დაახლოებით 1 სმ. სისქის რგოლებად. ამოვიღებთ შუაგულს, შუა ნაწილს, (შეგიძლიათ ბოთლის სახურავითაც ამოიღოთ გული). ავთქვიფოთ კვერცხი ფქვილთან ერთად, ამოვავლოთ ყაბაყები და შევბრაწოთ მცენარეულ ზეთში.
ქამა სოკო და ხახვი დავჭრათ წვრილად და მოვხრაკოთ. მიღებული მასით ამოვტენოთ შემწვარი ყაბაყები. მოვაყაროთ გახეხილი ყველი და შევდგათ ჰაერღუმელში ყველის გასადნობად.
სუფრასთან მიტანამდე მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ცერეცო.


გემრიელად მიირთვით!

No comments:

Post a Comment