ინგრედიენტები:
ქათმის მკერდის ფილე - 400 გრ.
სიმინდის მარცვლები - 300 გრ.
სალათის ფურცლები - 10 ცალი
კიტრი - 2 ცალი
მარილი და შავი პილპილი - ბლოგემოვნებით :)
მაიონეზი - 200 გრ.
მომზადების წესი: მოხარშული ქათმის ფილე დავჭრათ პატარა კუბებად ან ხელით დავაქუცმაცოთ. შევურიოთ სიმინდის მარცვლები და ხელით დახეული სალათის ფურცლები. შემდეგ დავუმატებთ კიტრს.
ყურადღება! კიტრის მომზადების წესი: სალათის კეთების დაწყებამდე 10 წუთით ადრე გავთალოთ კიტრი, დავჭრათ წვრილ კუბებად და მოვაყაროთ მარილი ზომიერად. 10 წუთის შემდეგ, სალათში შერევამდე კუბები კარგად გავწუროთ.
ეს მნიშვნელოვანია, წინააღმდეგ შემთხვევაში ახალი დაჭრილი კიტრი წყალს გაუშვებს და სალათი წვნიანი გამოვა.
მიღებულ მასას დავამატოთ მაიონეზი, შავი პილპილი და მარილი. კარგად ავურიოთ და სუფრაზე მიტანამდე კარგად გავაციოთ მაცივარში.
გემრიელად მიირთვით!
ქათმის მკერდის ფილე - 400 გრ.
სიმინდის მარცვლები - 300 გრ.
სალათის ფურცლები - 10 ცალი
კიტრი - 2 ცალი
მარილი და შავი პილპილი - ბლოგემოვნებით :)
მაიონეზი - 200 გრ.
მომზადების წესი: მოხარშული ქათმის ფილე დავჭრათ პატარა კუბებად ან ხელით დავაქუცმაცოთ. შევურიოთ სიმინდის მარცვლები და ხელით დახეული სალათის ფურცლები. შემდეგ დავუმატებთ კიტრს.
ყურადღება! კიტრის მომზადების წესი: სალათის კეთების დაწყებამდე 10 წუთით ადრე გავთალოთ კიტრი, დავჭრათ წვრილ კუბებად და მოვაყაროთ მარილი ზომიერად. 10 წუთის შემდეგ, სალათში შერევამდე კუბები კარგად გავწუროთ.
ეს მნიშვნელოვანია, წინააღმდეგ შემთხვევაში ახალი დაჭრილი კიტრი წყალს გაუშვებს და სალათი წვნიანი გამოვა.
მიღებულ მასას დავამატოთ მაიონეზი, შავი პილპილი და მარილი. კარგად ავურიოთ და სუფრაზე მიტანამდე კარგად გავაციოთ მაცივარში.
გემრიელად მიირთვით!
No comments:
Post a Comment