Monday, January 20, 2014

შემწვარი კალმახი შამპანურის სოუსით (ექსკლუზივი)

ინგრედიენტები:


კალმახი - 1 ცალი

შამპანური- 150 გრ.

არაჟანი -1 ს/კ

ხახვი - 1 ცალი საშუალო ზომის

ნიორი - 2 კბილი

ოხრახუში - 2 ღერი

ზეთი -100 გრ.

მარილი  და შავი პილპილი გემოვნებით


მომზადების წესი: გასუფთავებული და მარილმოყრილი კალმახი შევწვათ ტაფაზე ან ჰაერღუმელში. შემწვარი კალმახი დავდოთ თეფშზე, რომლითაც სუფრაზე უნდა მივიტანოთ. თეფში, შეგვიძლია, გავაფორმოთ.
სოუსი მოვამზადოთ შემდეგნაირად: წვრილად დაჭრილი ხახვი მოვთუშოთ ცხიმში, დავუმატოთ არაჟანი, გატარებული ნიორი, ოხრახუში, მარილი, შავი პილპილი და შამპანური.
შეგვიძლია, სოუსი მოვასხათ შემწვარ კალმახს ან ცალკე მივიტანოთ სუფრაზე სასოუსეთი.

გემრიელად მიიირთვით!

No comments:

Post a Comment