ინგრედიენტები:
ძროხის ფარში - 2 კგ.
ღორის ხორცი - 3 კგ.
ღორის ქონი - 200 გრ.
ბულიონი - 300 გრ.
საშუალო ზომის ხახვი - 3-4 ცალი
ნიორი - 6 კბილი
ღორის ნაწლავები რამდენიც დაგვჭირდება
კოწახურის ან ბროწეულის მარცვლები გემოვნებით
ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი,ხმელი ქონდარი და დაფქული წითელი პილპილი გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი: ღორისა და ძროხის ფარში შევურიოთ ერთმანეთს და დავამატოთ: ქონი, ბულიონი, ხორცსაკეპში გატარებული ხახვი, დაჭყლეტილი ნიორი, კოწახურის ან ბროწეულის მარცვლები, ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი, ხმელი ქონდარი და წითელი პილპილი.
კარგად გარეცხილ ნაწლავებს კუპატის მასალით გამოვტენით სპეციალური აპარატით (თუ აპარატი არ გვაქვს ნაწლავებში ჩავამაგრებთ ძაბრს, მივამაგრებთ ხორცსაკეპს და გავტენით კარგად).
შევსებულ კუპატს თავს და ბოლოს შევუკრავთ მაგარი ძაფით. კუპატის სიგრძე თქვენი სურვილით შეარჩიეთ.
გამზადებული კუპატები ამოვავლოთ მდუღარე წყალში და დავკიდოთ. როცა გაშრება, შეგვიძლია შევწვათ და მივირთვათ.
გემრიელად მიირთვით!
No comments:
Post a Comment